onsdag, november 29, 2006


Da var språkstudie slutt, og min lærerkarriere i gang… Vi var tre spente, gule jenter som mandag besøkte vår første skole. Har nemlig fått oss to lekre t-skjorter som vi skal ha på oss når vi reiser rundt, en gul konge t-skjorte og en blå dronning t.skjorte…(i XL) Vi føler oss ikke akkurat veldig attraktive… Når lærerne på skolene sier: ”oh, you are so beautiful!” er det nesten så jeg tror de tuller! Vi var altså ganske spente der vi kom, men det gikk overraskende bra! Det varierer med hvor mange elever det er i klassene, første dagen var det pangstart med 40 stk i en klasse! Så der står jeg med 40(eller 80…) spørrende øyne mot meg! Så kommer det en lærer bort til meg med en mikrofon, jaja hvorfor ikke? (er ikke akkurat big fan av mikrofoner kan du si…) Så plutselig når jeg står der og synger ”good morning to you” i mikrofon går det opp for meg; hva i alle dager driver jeg med!? Jeg synger i mikrofon og har et publikum på 40 unger, og jeg var ikke nervøs engang- utrolig deilig! Ungene var kjempe skjønne! Og det klarte og forstå litt etter hvert også! De to første dagene var elevene 9-12 år, og de to neste dagene var de 13-15 år. Fordelen med de eldste var at de forsto mer, men ulempen var at de var så utrolig sjenerte! Spesielt guttene, i en av klassene var det to gutter som satt med en bok foran ansiktet hele timen!! Jeg så ikke ansiktene dems en eneste gang tror jeg, og når jeg nærmet meg dem vrei de seg på stolen og prøvde å stikke hode inn i veggen…


mandag, november 27, 2006


Vi er også godt igang med Junior-Chrisc, og Student- Chrisc på universitetet. Litt info for «Senior-saken»: Chrisc er Kristen Idrettskontakts internasjonale arbeid. Foreløpig ikke så stort i Kamerun, men har absolutt en fremtid. Første oppgave er være med på gjøre gruppene uavhengige av nordmenn og norsk støtte. Vi var på universitetet i går, og vi tror dette skal bli bra.Ellers er to engelsk-kurs i gang. Et på stasjonen, og et i Betel-kirken i byen. Etterhvert skal vi undervise på en lokal barneskole, her observerer vi bare foreløpig. Det tar tid å komme i gang med ting i dette landet. Ikke få ganger vi har dratt fra et sted uten å ha fått gjort noe. Mais, c'est la vie au Cameroun. Bildet er fra Junior-Chrisc. "Willy med dagens høyeste nedtak.


fredag, november 24, 2006


Hver kveld koker vi ris ute sammen med de gassiske studentene på fatapera, det er en slags kullgrill-ting(se bildet over). Det er veldig koslig, vi sitter i mørket og ser bare lyset fra glørne mens vi synger gassiske sanger, øver på gassiske gloser eller lærer bort engelske gloser. Det er en super måte å bli kjent med jentene her også!


tirsdag, november 21, 2006

From Mateus:
In november 11-12th I had my first experience as a driver in Norway. I went to a place 350 Km far north from Bergen, near to Måløy (Google Earth 61°57'5.22"N - 5° 3'18.40"E). Here the confirmands have a football championship called Natt Cup, where different confirmand groups of one region make their teams and the games happens from 8:00 in the night til 5:00 in the morning. But there was a small service and a concert too. We also had a time when the kids payed for some games, and the money collected is going to be send for scolarships in Cameroon. In fact, I was there to help Jan Inge with the stand of NMS U. This guy studied at Hald last year and went to Cameroon. He also had a little speach in the service. And I read John 3.16 in portuguese and speaked what does it mean to me. And about the trip, it took more than 6:30 hours to travell, because the road has a lot of curves, hills, in some places it is very narrow... and we need to take 2 ferrys and we had a lot of rain and some snow too. It was a good experience!!

mandag, november 20, 2006


Det kamerunske godteriet som vi spiser mye av her er peanøtter, behandlet på diverse vis. Jeg ble riktig så overrasket da vi fikk våre ukentlige sukra peanøtter på ei Absolut Vodka flaske her en dag! Så diverse tomme spritflasker i Solbu, er nok ikke et resultat av spritsmugling fra Sverige og et mere liberalt syn på alkohol, men derimot et stort konsum av peanøtter.. ;)

Les mer

onsdag, november 15, 2006

Vi kom fram til Fandriana etter det hadde blitt mørkt. Fandriana er ein landsby med strøm ca 2 timer i døgnet, utan innlagt vatn og dårlig mobildekning. Hald jentene jobbar på lærarskulen som engelsklærarar. Dei bur på internatet med dei andre lærarstudentane. Alt vatn som skal brukast må hentes i brønnen. På kjøkkenet har dei ei bøtte med reint vatn, og ei med skittent vatn frå oppvask og slikt, skittenbøtta må tømmast like ofte som reinebøtta må fylles. Det å gå å bere rundt på vatn hit og dit er tungt så Rune og eg er veldig glad for å ha innlagt vatn.

Read more


Hi, Folkens...I am here now thinking about the life... How can we miss so much people that we have just known? JAaaaaaaaaaa, people from Hald, I miss you all! It certainly is Kay's fault: I was reading his blog and I saw some pictures from the Amsterdan's airport... So... Ohhhh... VI FRA HALD ER SÅ KOSELIG SOM VI ER SAMMEN!!!! I don' know if it is written correctly, but you know what I mean, don't you?Here in Bergen it is all OK! We have a sunny-rainy day, and I am completely used to it... For me, this is Bergen, I like rain, and I will not live here for ever (hehehehe)... So...

Read more

tirsdag, november 14, 2006


Jeg har det VELDIG braaa!I'm having a wonderful time here in Araçatuba, and I'm sure this is where I'm supposed to be right now! The church is great, the people in the church is wonderful - the woman I'm living with (Dona Ordalena) is so nice to me... I have a brand new bike, and the temperature is around 30 C. I am truly blessed! Life is good!

Read more

lørdag, november 11, 2006


The language studies in Thailand are really difficult. Anyway the three girls Nina, Siv and Anne-Lise do their best.

Click here to see a video clip from their language studies

tirsdag, november 07, 2006

Det var ikke noe aa si paa respekten fra elevene. Da vi kom inn i klassen reiste de seg opp og hilste hoflig paa oss som en laerer skal bli hilst paa. Men da vi hadde hatt undervisning en stund merket vi at de sto fremdeles. De ventet paa ordren om aa sette seg. Hjelpen til aa viske av tavlen trengtes heller ikke aa bli spurt om.Skolen her er lagt opp til aa vaere ganske militaer. Laereren har en veldig autoritet. Med oppstilling hver morgen ved skolestart der det er aa staa i rett og paa stedet hvil. Etter aa ha sunget nasjonalsangen bar det opp til klasserommet. En elev tullet litt med en kamerat. Det kom ikke ustraffet henn. En orefik og straff som gikk ut paa aa feie gulvet.

Les mer

onsdag, november 01, 2006

We saw snow (my first time... ohhhhhh) but we were inside the car. I could see some couples just-marrieds norwegians, and I notice that they like having babies. All the couples have, at least, two children!So far, I am ok, happy, in the rainy Bergen!

Read more