fredag, mars 23, 2007

Glimt fra sykehuset i Kamerun

Tok noen bilder på sykehuset en dag, mest fra barneavdelingen, og tror de viser ganske godt hvor annerledes helsesystemet er fra det norske!

Alle som blir lagt inn på sykehuset må ha med seg et familiemedlem eller fler som "vakt". Denne vakten hjelper til med stell, sørger for å betale sykehusoppholdet, kjøpe medisiner på apoteket, og gi mat til den syke, følge på do osv.... Mange ting helsepersonell i Norge vanligvis sørger for!


Damen i hvit uniformsjakke jobber på barneavdelingen i Ngaoundere. Nildet er tatt under morgenvisitten, der helsepersonellet går fra pasient til pasient, og finner ut hvordan ting går. Hun holder på carneten, det vil si en helsebok (brukes i stedet for journal) der alle opplysninger om helse står skrevet. Gitt behandling og medisiner/resepter skrives inn her, før pårørende må gå til en skranke, betale for behandlingen, og kjøpe nye medisiner, sprøyter og venfloner osv.Etter at medisinene er kjøpt, henger helsepersonellet opp intravenøs væske/medisiner, og skifter bandasjer +++

Selv de minste må legges inn for behandling av og til. Denne søte ungen tror jeg har malaria, en veldig vanlig sykdom her i Kamerun.


Les mer

Ingen kommentarer: