mandag, januar 22, 2007

NYTT FRA KAMERUN
Lørdag morgen ringte vekkerklokka klokka 05.30, for et B-menneske et noget ukristelig tidspunkt å våkne på, men misjonærlivet er ikke bare, bare! Kari Helene, Tor Marius, Einar og jeg skulle på tur til landsbyen Belel på ungdomsleir. Hvor Belel låg visste vi ikke, ei heller nøyaktig hva vi skulle gjøre, men på tur skulle vi! Evangelisten Jeremy skulle være med oss, for han skulle holde prekenen der på søndag. I og med at skulle vise film lørdag kveld, måtte vi ha med oss projektor og andre tekniske greier. I god afrikaånd, tok det litt tid før den kom på plass, så avreisa ble ikke klokka 7, men klokka 9.

Så bars det iveg på en humpete vei. Det var ikke air condition i bilen, så vinduene var åpne for å lufte litt. Og sida det er tørketid og særs støvete, ble vi så å si nedstøva. I løpet av helga fikk Einar og Tor Marius en fint rødskjær i håret. Veien utover til Belel var ikke en god vei, og bilen vi kjørte i, hadde nok kjørt en del slike veier før, så den var godt slitt. Så 5 km før Belel, stopper bilen, og sjåføren hopper ut, akkompagnert av noen gloser…
Det viste seg at HELE hjulet hadde falt av.. akkurat hvordan det har skjedd er uvisst, men biltur i Afrika er seriøse greier. Vi 4 ungdommene ble plassert på 2 mototaxier, og resten av turen inn til Belel, var faktisk særs behagelig! 

Vel framme i Belel, bars det rett inn i kjerka, som var fylt til randen av ungdommer. Kamerunere imponerer meg gang på gang, de er utrolig flinke til å ønske folk velkommen!
Å være gjester her er gildt, for vi blir tatt veldig godt vare på. 
Utover ettermiddagen ble vi servert god mat, presten stilte stua si til vår disposisjon, så der ble alle måltider tilbrakt.

Vi visste nok ikke heilt hva vi egentlig skulle på, et ungdomsmøte av noe slag. Det vi havna oppi vart et langt årsmøte for ungdomsarbeidet i regionen; på fulani..

Les mer

Ingen kommentarer: